Vakantiewoning De Pluktuin

Locatie

Haspengouw, Belgisch Limburg
fruitstreek
fietsknooppunt

Ontdek het mooie Haspengouw, het hele jaar door

Opeindestraat 94, 3720 Kortessem 

Vlot bereikbaar

Vakantiewoning de Pluktuin ligt vlak bij het centrum van Kortessem in Belgisch-Limburg.

De aansluiting met de E313/A13 bevindt zich op 5 minuten van ons, waarmee je Antwerpen en Brussel binnen het uur kan bereiken.

En ook andere steden kan je vlot bereiken:

Hasselt: 10km

Tongeren: 12km

Sint-Truiden: 18km

Maastricht (NL): 28km

In het toeristische hart

Kortessem is een gezellige gemeente die behoort tot de Haspengouwse Fruitstreek en ook wel ‘de poort van Haspengouw’ genoemd wordt.

Onze vakantiewoning ligt vlak bij het fietsknooppunt 121. Je kan de fruitstreek dan ook gemakkelijk met de fiets ontdekken en genieten van het prachtige landschap, de indrukwekkende kastelen en de talrijke fruitbomen.

Of je kan een uitstap maken naar de grotere steden HasseltTongeren, Sint-Truiden en Maastricht die in de buurt liggen en gemakkelijk te bereiken zijn.

Heb je nog vragen voordat je je verblijf boekt?
Neem dan gerust contact met ons op.

Limburg, Haspengouw: verrassend veelzijdig

Prachtige heuvels, historische kastelen, indrukwekkende boomgaarden, schilderachtige dorpjes … Haspengouw heeft het allemaal. En onze vakantiewoning de Pluktuin ligt er middenin!

Haspengouw actief ontdekken kan op verschillende manieren, maar vooral fietsen en wandelen zijn heel populair in deze streek. En onderweg geniet je van het heuvelachtige landschap, de gezellige kerkdorpjes en de indrukwekkende boomgaarden. Met meer dan 680 kilometer aan autovrije routes geniet je volop van de rijke natuur en de interessante bezienswaardigheden.

Ben je meer fan van cultuur en geschiedenis? Dan heb je een ruime keuze aan historische bezienswaardigheden: kastelen, burchten, mergelgrotten, monumenten … En dan hebben we het nog niet gehad over alle steden in de buurt die je kan bezoeken. Denk aan Tongeren (oudste stad van België), Sint-Truiden (grootste monumentenstad van Limburg) en Bilzen (thuishaven van Alden Biesen, een van de grootste kasteeldomeinen van Europa).

De regio Haspengouw is de grootste fruitstreek van West-Europa. In het voorjaar (meestal in april) verandert het landschap in één grote bloesemzee en dit fenomeen trekt elk jaar heel wat bezoekers. Je kan dan deelnemen aan bloesemfeesten, fruitbedrijven en veilingen bezoeken, en wandelen en fietsen langs kleurrijke routes. Kom je wanneer de bloesems al verdwenen zijn? Ook in het najaar kan je met al je zintuigen genieten van de appels, bessen en kersen die klaar zijn om te oogsten.

Vakantiewoning de Pluktuin, waar elke vakantie een beleving is

Fietsen in het mooie Haspengouw, lekker tafelen in huis, een uitstapje naar Maastricht, bewegen in de tuin, genieten van onze bloemenweide … Er zijn eindeloos veel dingen die je in en rond onze vakantiewoning kan doen om van jouw vakantie een onvergetelijke beleving te maken.

Want dit is wat wij onze gasten willen bieden: een vakantie in een inspirerende en kleurrijke omgeving waar beleven, bewegen en bij elkaar zijn centraal staan.

Heb je nog vragen of is er iets niet helemaal duidelijk?

Neem dan gerust contact met ons op. 

+32 472 57 79 13
informatie@de-pluktuin.be

Kom genieten in vakantiewoning de Pluktuin

Heb je nog vragen voordat je je verblijf wilt boeken? Neem dan gerust contact met ons op.