wow’s vanuit vakantiewoning de Pluktuin

beleven
bewegen
bij elkaar

In vakantiewoning de Pluktuin kan je meer dan logeren. Naast de outdoor-fitness en petanquebaan in de tuin, vind je op deze pagina belevenissen die echte WOWs worden.

Ze kunnen creatief zijn, sportief, grappig en plezant, lekker, ontspannend of zelfs keivermoeiend.

Probeer ze uit en laat me gerust jouw ervaring weten. Ik hoor zo graag jullie beleving, ideeën en tips zodat deze pagina groeit en groeit en groeit …

Picknick op geheime locatie

Een smakelijke picknick met streekproducten op een prachtig picknickplekje in het mooie Haspengouw.

Wij zorgen voor een comfortabele zitplek en een rijkelijk gevulde picknickmand. Met een routebeschrijving, kaart en leuke video wijzen we je de weg.

Het genieten laten we aan jullie over!

Z

aangeboden door Haspengouw per fiets

Prijs: 35 euro p.p.

(gedekte tafel bij aankomst mogelijk vanaf 4 personen.)

Wandelen in Haspengouw

Verborgen moois waar je kan wandelen, spelen, picknicken, genieten van de natuur en nadien thuiskomen in de Pluktuin. Onze achtertuin is rechtstreeks verbonden met het Belle Vue bos en het Hemelspark.

Er liggen nog meer routes voor je klaar in de Pluktuin! Wij helpen je graag op wandel.

Pluktuinfietstocht

Ben jij helemaal klaar om Haspengouw per fiets te verkennen? Als echte locals helpen we je op weg met onze eigen fietsroutes!

Z

aangeboden door Haspengouw per fiets

Verken Limburg met een geitje

Limburg verkennen op een ludieke manier? Met een 2CV kan dat wel eens heel gezellig worden.

Beleef nostalgie, geluk en ontspanning met vrienden of familie op rustige wegen door een verrassend mooi landschap langs mooie dorpjes, bezienswaardigheden en terrasjes.

Vraag naar de speciale prijs bij vermelding dat je logeert in Vakantiewoning de Pluktuin.

Z

aangeboden door De Vliergeit

Met een 2 pk door Haspengouw

Op zoek naar nog meer geitjes?

Dan kan je Haspengouw ook ontdekken in een authentieke Citroën 2PK. Kies een van de routes en je favoriete auto (ga je voor Odilon of Clémentine?) en je dag kan niet meer stuk!

Z

aangeboden door Route 38

Ontdek Zuid-Limburg op een vespa

Onthaasten na een drukke werkdag? Of avontuurlijk genieten van de omgeving?

Dan is een uitstapje met een stijlvolle Vespa misschien wel iets voor jou! Met een gps vol mooie routes kan je uren toeren langs kronkelende landweggetjes en prachtige natuurlandschappen.

Z

aangeboden door Vespa Bilzen

Trek erop uit met de Vespa

Vanuit Hasselt de groene provincie Limburg ontdekken met de Vespa.

Bloesemroute, Route van het zwarte goud, de Maasvallei… zoveel pracht en verscheidenheid in het gastvrije Limburg.

Z

aangeboden door Vespa Vibes

Op stap met een ezel

Laat de drukte even achter je en geef je over aan het rustige tempo van de ezeltjes. Een begeleide wandeltocht van 10 km met een van deze dieren aan de hand is een unieke manier om de streek te verkennen.

Z

aangeboden door b&b de Katzei

Haspengouw, anders en authentiek

Het fruit en de fruitgeschiedenis, het landschap, de natuur en haar kruiden, de onbekende Loons-Luikse geschiedenis, de kastelen, kerken en kapellen hebben geen geheimen voor Christine en Guido.

Als kinderen van de streek leiden ze je door typisch Haspengouwse dorpen, langs trage, rustige veldwegen en stilteplekken, en vertellen je met passie ongekende verhalen over de Haspengouwse streek en haar geschiedenis.

Z

aangeboden door Hartig Haspengouw

Kom tot rust in een privésauna

Heb je nood aan ontspanning? Wil je even ontstressen in deze hectische maatschappij? Of heb je gewoon zin in een romantisch avondje met zijn tweetjes?

In privésauna Zen Valley in Alken kom je tot rust in een ontspannen setting aan de rand van bossen en beemden van het wandelgebied de Mombeekvallei.

Z

aangeboden door Zen Valley

Limburg anders beleven

Wil je graag een originele uitstap beleven in Limburg?

LimDiscovery gaat met jou op zoek naar leuke, unieke en authentieke activiteiten waar beleving centraal staat. Ontdek de gastvrijheid en de veelzijdigheid die het mooie Limburg te bieden heeft.

Z

aangeboden door Karin Limneos van LimDiscovery

Toeristische toppers met gids

Wil je graag een bezoekje brengen aan enkele toppers in de provincie, zoals de C-mine (Genk), de landcommanderij van Alden Biesen (Bilzen) en het Wijnkasteel van Genoels-Elderen (Riemst)? Laat je dan rondleiden door Ann, die de sites helemaal tot leven brengt. Geanimeerd en met een vleugje humor.

Z

aangeboden door Ann Valvekens

Hygge rondleiding

Een originele  rondleiding door Maastricht met de hygge-beleving  als uitgangspunt. Nieuwsgierig? Geert neemt je als gastvrouw mee in deze unieke belevenis.

Z

aangeboden door Geert Goffin van gast-vrij

Workshop Scraffito Pottery

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Kies dan voor de workshop Scraffito Pottery van Pots For Food en bewerk je eigen bekers in een persoonlijke stijl. Een persoonlijk souvenir gegarandeerd!

Z

aangeboden door Pots for Food

Culinaire thee-belevenis

Hartige en zoete hapjes, scones en thee in een vintage sfeer, dat kan je beleven als je een High Tea at Home boekt. Een bijzonder feestje tijdens je verblijf, zonder poespas of afwas achteraf.

Z

aangeboden door High Tea at Home

Muzikale vertelling

Je wordt graag verrast door een mix van een poëtisch verhaal en muziek? Boek Koen Snyers dan samen met Sarah Vaesen voor de muzikale vertelling WIJ ZIJN BREEKBAAR. In deze vertelling eert schrijver en tekstperformer Koen het breekbare van het leven met een slingerend verhaal dat aarzelt tussen poëzie en proza. Multi-instrumentaliste Sarah Vaesen schept sfeer en omhelst het verhaal met muziek, zang en woord.

Z

aangeboden door Koen Snyers & Sarah Vaesen (samen KAAi collectief)

Creatieve workshop natuurlijke materialen

Tijdens je verblijf in vakantiewoning de Pluktuin ga je creatief aan de slag met materialen die we zo uit de natuur plukken. Op het einde van deze workshop heb je een uniek bloemstuk met natuurlijke materialen gecreëerd dat je mee naar huis kan nemen.

Z

aangeboden door Jocelyne Vangeel van Creatieve Workshops De Pluktuin

Creatief onderonsje

Kom samen met vriendinnen genieten van een weekendje vol ontspanning en creatief plezier. Tijdens het Creatief Onderonsje ga je zelf aan de slag om de mooiste bloemstukken te maken en krijg je inspiratie van de leerrijke demonstraties.

Z

aangeboden door Jocelyne Vangeel van Creatieve Workshops De Pluktuin

Kom beleven in vakantiewoning de Pluktuin

Heb je nog vragen voordat je je verblijf wilt boeken? Neem dan gerust contact met ons op.